ArrangementerArrangementer

Vi arrangerer jævnligt guidede vandreture og andre naturformidlende aktiviteter. Alle er velkomne til at deltage, og det kræver ikke medlemskab af Naturskolen.


Se vores aktivitetskalender her

Alle vores arrangementer og aktiviteter er i vores aktivitetskalender. Her får du det fulde overblik.


VORES ARRANGEMENTER


Vi bestræber os på at lave arrangementer til store og små. Vores skønne samarbejdspartenere gør det muligt, at Nordsjællands Naturskole har en bred palette af forskellige arrangementer. Nedenfor kan du læse hvilke aktuelle arrangementer der er.

Fuldmånetur


Hver måned arrangerer vi en guidet mørkevandring i fuldmånens skær. Vi lytter til nattens lyde og hører gode historier om månens betydning for vores forfædre og om de sagn og myter, der er knyttet til de steder, vi besøger.


Turene foregår forskellige steder i den nordsjællandskae natur og ledes af naturskolens leder og naturvejleder Niels Henriksen. 


Næste fuldmånetur er d. 24. februar 2024 kl. 17-20 ved Esrum Sø.


Nat i Nord


Tag med ud i natten et sted i Nationalparken.

Vi mødes altid den første torsdag i måneden året rundt. Vi vandrer gennem mørket og oplever nattens dufte, dyr og lyde.


Næste Nat i Nord finder sted d. 1. februar kl. 19-21. Turen går fra Asserbo Slotsruin gennem Tisvilde Hegn, hvor vi måske kommer til at høre natuglerne tude og ræve i parringstid gø.


Guide på turen er Naturskolens leder naturvejleder Niels Henriksen.


Foredrag: Stenene fortæller


Stenene fortæller er en foredragsrække med oplæg ved naturskolens leder og naturvejleder Niels Henriksen.


Gennem foredragene dykker vi ned i

4,6 milliarder års historie fortalt gennem de sten, vi kan finde i dag.  Vi ser nærmere på, hvilke slags sten vi kan finde i Danmark, hvad de er lavet af, og hvordan de er opstået.


Foredragsrækken består af i alt fire foredrag, som alle foregår på onsdage kl. 18.30 i Høbjerg hytten i Helsinge. Næste gang er d. 28. februar 2024.

 

Et sted i nationalparken: Rusland


Tid: Lørdag d. 9. marts kl. 13-16

Mødested: P-pladsen ved Rudolph Tegners Museum, Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle


Vi tager sammen på en vandring gennem det smukke og barske område "Rusland", hvor natur, kunst og kultur går op i en højere enhed.


Rusland er bakket hedelandskab, hvor små stier snor sig ind og ud mellem lave enebærbuske, lyng, forkrøblede vindblæste fyrretræer og 150 år gamle skulpturelle ege- og bøgetræer. Midt i landskabet ligger Rudolph Tegners Museum og Skulpturpark. Museet blev bygget i 1937-38 af kunstneren selv og er med sin monumentale betonkontruktion i modernistisk stil en sand arkitektonisk perle. Tegners  bronzeskulpturer er placeret i det bakkede landskab rundt om museet, hvor de på smukkeste vis falder i et med den omgivende natur. 


Guide på turen er naturskolens leder og naturvejleder Niels Henriksen.

 

Vi mangler dig!


Vi mangler frivillige, som kan hjælpe med praktiske, pædagogiske og naturformidlende opgaver. Så tøv ikke med at kontakte os, hvis du vil være en del af foreningen.