Vores holdHold for børn og unge

Vi skaber læring i og om naturen for børn og unge


Vi har tre forskellige hold for børn/unge i alderen 0-15 år


Skovtroldene


Børn fra 0-5 år med forældre eller bedsteforældre


Vi mødes første søndag hver måned kl.10.30 -13


Vi hjælper børnene til at lære naturen at kende gennem lege, små øvelser og sanseoplevelser. Vi giver børnene inspiration til og mod på at udforske naturen motorisk og sanseligt. 


Vi tager på små ture ud i naturen og ser på det spændende liv, som årstiden byder på. Formidlingen foregår altid i børnehøjde, og vi lægger vægt på at følge børnenes egne initiativer og skabe plads til fri leg.


Holdet ledes af Niels og Hanna. Niels er naturskolens leder og naturvejleder, og Hanna arbejder til daglig som pædagogmedhjælper. 


Vi har et samarbejde med Nationalpark Booking, som håndterer vores tilmeldinger. Tilmeld dig via siden herunder.

Naturdetektiverne


Børn fra 6 -10 år (børnene må deltage både med og uden forældre)


Vi mødes første søndag hver måned kl. 13-16


Vi arbejder med at styrke børnenes nysgerrighed og naturmod. Vi giver samtidig børnene ny viden om naturen gennem praksisnær undervisning, hvor vi sammen udforsker naturens mange mysterier. Vi fanger haletudser, finder insekter, klatrer i træer, kigger på fugle og finder sten og muslingeskaller på stranden.

  

Holdet ledes af Niels og Hanna. Niels er naturskolens leder og naturvejleder, og Hanna arbejder til daglig som pædagogmedhjælper.


Junior Rangers


Børn og unge  fra 11-15 år


Vi mødes 1-2 gange om måneden (typisk på lørdage) og laver forskellige aktiviteter sammen. Vi holder til i Høbjerg hytten i Helsinge, men mange af vores aktiviteter foregår på andre lokaliteter. Det kan fx være på stranden, i skoven, i et stjerneobservatorium, på et museum eller i Zoologisk Have.

 

Som Junior Rangers lærer børnene og de unge at forstå, begå sig i og formidle naturen. De lærer samtidig, hvad man selv kan gøre for at hjælpe naturen i ens eget nærområde. Vi kigger bl.a. på stjerner, lærer forskellige slags sten at kende, studerer fugle og insekter, tager på overlevelsestur og laver mad over bål.

 

Vi støtter børn og unges evne til at undres over naturfænomener og at turde bruge og udforske naturen på nye måder. Vi lægger samtidig vægt på at skabe trygge og inkluderende fællesskaber, hvor der er plads til deltagernes egne initiativer, og hvor leg og læring går hånd i hånd.


Holdet ledes af Niels og Anna. Niels er naturskolens leder og naturvejleder, og Anna er medlem af Naturskolens bestyrelse og arbejder til daglig som underviser ved en videregående uddannelse.

Junior Rangers

- alt det praktiske


Varighed: Hvert forløb varer ét år (august-juni). Men det er muligt at gå på holdet flere år i træk, ligesom vi også har løbende optagelse. Ét års forløb svarer til ca. 120 timer, og man får et diplom, når man har afsluttet forløbet.

Program: Programmet fastlægges for ét år ad gangen og inkluderer 2-3 lejre med overnatning (med forbehold for mindre ændringer). Hver mødegang har vi fokus på et bestemt emne, og vi går ofte en tur sammen.

Pris: 990 kr. for ét års forløb inklusive et års medlemskab af Nordsjællands Naturskole

Prisen inkluderer diverse materialer, entrébilletter, undervisning i regi af skoletjenester, kost og logi på lejrturene samt beklædning med Naturskolens logo (kasket, t-shirt og jakke), som udleveres ved forløbets afslutning i juni. Børnene skal selv medbringe mad og drikke på alle endagsture.

Vil du vide mere? Vi holder informationsmøde om Junior Rangers 11. august. Læs mere her