Grænseoverskridende, tja...

 

 

Hvad der var helt almindeligt for bare en generation eller to siden, ja det kan faktisk godt være temmelig grænseoverskridende. Fra at være et jæger- og samlersamund for 7.000 år siden, har vi bevæget os gennem en bondetilværelse indtil for bare 50 år siden. Vores samfundsstruktur har siden afslutningen på 2. Verdenskrig bevæget sig med stormskridt mod nutidens levemåde, som er domineret af en meget høj levestandard. Det har også fjernet os fra mange ting, ikke mindst produktionen og tilberedningen af vore fødeemner.

 

Fra selv at tage livet af dyret - uanset om det sker gennem jagt, eller det sker ved slagtning og til at hente en færdiglavet ret i det lokale supermarked, der er altså langt.

 

Men det kan være godt at vide, og fornemme, hvor maden kommer fra. Det skaber hele mennesker, med et anderledes syn på produktion, dyrevelfærd, etik o.s.v.

 

Tryk på billedet for at komme til hovedsiden

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Mad, hvor kommer den fra?

 

Hvad er mad? »

Madens vej til bordet »

Husdyr og deres betydning »
Fra Jægeren i Stenalderen til dagens højtektologiske landbrug

 

Dyrevelfærd »
Hvordan forhoder vi os til dyrene i vore landbrug og i fiskeriet?

 

 

 

 

VI GÅR HELT TÆT PÅ NATUREN