oplevelse-overlevelse
|
"Min farve på håret har nok ændret sig en del gennem de seneste 40 år, men det er ikke farven, som betyder så meget. viljen og lysten til at være del af vores eventyrlige verden sidder ikke i håret, men er noget, som vi mennesker er født med. Det er noget , som vi har i os, og som rækker langt ud over alder. Fysisk er vi meget stærkere end vi tror, men vor nutidige levevis og kulturform er en stor hindring for, hvor og hvordan vi bruger os selv.
Jeg vil gerne fremsætte den påstand, at det liv, som vi lever i en stadig mere uvirkelig medieverden, hvor det at være elektronisk forbundet er et most, hverken bidrager til at opretholde vores fysik eller vores psykiske velbefindende. Grundlæggende behøver vi en nær kontakt til naturen, for at være i nær kontakt med os selv.
Vi er bygget til at leve i naturen, og ikke i den polerede verden, som det meste af vores tid går med at prøve at leve os ind i. - Giv dig selv tid til bedre at kende din formåen. Giv dig selv tid til at finde den ro, som skal til for at finde ind til dig selv. - Du bestemmer selv, hvilken vej du vælger, men trygheden og roen finder du først, når du kender dig selv".
naturvejleder Niels Henriksen |
|
Det behøver ikke at være svært. Hvem har sagt, at vi skal bevæge os til de yderste grænser, hvor vi sætter livet på spil? Det gælder tvært imod om at overleve! Og at overleve på naturens præmisser kræver indsigt og ro i sjælen.
På disse to ture i den nordsjællandske natur skal vi ud og bevæge os. Vi skal finde vej, vil skal lave bål og mad over bål. Vi skal overnatte under primitive forhold. Faktisk er det slet ikke så primitivt endda, for vi kommer til at overnatte i shelter, så vi har tag over hovedet.
Vi skal heller ikke selv ud og fange vores mad. Vi skal bare finde den, og gøre den klar til tilberedelse over bål. Selvfølgelig skal vi selv lave bålet. Det kræver rimeligt tørt brændsel i de nødvendige mængder, men det klarer vi selvfølgelig gennem samarbejde. Men dine evner bliver naturligvis sat på prøve i løbet af weekenden.
Program for turen den 17. oktober til 19. oktober 2013 - oplevelse-overlevelse 1 (Gribskov - Multebjerg Shelterplads)
Mødested: Hillerød Station Start: 17:30 torsdag den 17. oktober
Rygsæk, liggeunderlag, sovepose og nødvendigt tøj skal medbringes. Vejrforholdene kender vi ikke, så det er nødvendigt, at udstyret kan tåle vand.
Fra Hillerød station begynder vi en vandring op gennem Gribskov. Undervejs skal vi have vores første måltid. Når vi har spist, går vi videre til vores endelige mål, som er en stor shelterplads nær toppen af Multebjerg. Vandringen i sig selv bliver på ca. 10 - 12 km i mørke. En lille lyskilde er derfor ikke af vejen, når vi skal læse kort og se på sten med vejnavne undervejs. (Da hvidt lys odelægger nattesynet, vil det være en fordel at medbringe en rød lyskilde). Vandringen kræver også rigtig godt og gennemprøvet fodtøj.
Ved vejs ende skal vi have lejren til at fungere, som vi skal have fundet de depoter i skover, hvor vores mad ligger og venter på os. Det foregår ved, at vi går ud og finder depoterne i små grupper eller samlet. Når maden til fredagen er bjerget, bliver det tid til lidt lejrhygge og en god nats søvn.
Fredagen vil bestå af en kombination af arbejde og hygge. Der bliver også en vandring i løbet af dagen, hvor vi skal finde det sidste depot, så vi har mad til Lørdag.
Vi slutter med at rydde op på shelterpladsen og går til Kagerup Station, hvor turen slutter ca. kl. 16. |
Program for weekenden 6. december til 8. december 2013 - oplevelse-overlevelse 2 (Gribskov - Multebjerg Shelterplads) vil komme til at ligne de første, men der vil blive lagt flere opgaver ind, og aftensmaden vil komme til at bestå af fisk, duer eller høns, som skal tilberedes helt fra bunden. I februar 2014 finder den sidste af de planlagte ture sted. Der bliver eventuelt mulighed for en fjerde tur i løbet af foråret (16/4 til 18/4) |
| |